Névjegy

Márkháza Község Önkormányzata
Cím: 3075 Márkháza, Rákóczi út 23.
Telefon/Fax:
+36-32/390-054
E-mail cím: markhaza123 [at] gmail [dot] com

é.sz.:48.0164° k.h.:19.72170°

MÁRKHÁZA ARCULATI KÉZIKÖNYV


 


Könyvtár

A Balassi Bálint Megyei Könyvtárral megkötött megállapodás révén "mozgókönyvtári" szolgáltatás is működik Márkháza községben.

Könyvtár nyitvatartás:
szerda:   1000-1200-ig Kovács Tünde könyvtáros
péntek:  1000-1200-ig Balog Dóra könyvtáros

Külön igény szerint lehetőséget biztosítunk arra, hogy a könyvtárunkban nem található könyveket a Balassi Bálint Megyei Könyvtárból beszerezzük az olvasók számára.

A könyvtár működésének további bővítését jelentette, hogy 2009. évben pályázat útján internet hozzáférés kiépítésére és számítógépek beszerzésére került sor, az e-Magyarország ponton a lakosság részére ingyenes internet hozzáférést biztosít az Önkormányzat.

Az iskolás gyermekek részére a könyvtár nyitvatartásához igazodva, heti két alkalommal Szerda és Pénteki napokon az e-Magyarország ponton ismerkedhetnek az internetezéssel.


 

Márkháza Könyvtárba 2017.07.21-től könyvtármozi vetítések szórakoztatják a lakosságot. A Balassi Bálint Megyei Könyvtár támogatásával projektor, vetítővászon és hangfalak érkeztek a könyvtármozi vetítésekhez. A nyári szünidőben folyamatosak a vetítések, szinte minden héten. A vetítések után foglalkozásokon vesznek részt a gyermekek, rajzolnak, a vetített filmek tanúságait vitatják meg és a foglalkozások végén az ajándék sem maradhat el. Nemcsak gyermekek, de a felnőttek is kedvelik a szórakozást.